Üdvözlünk a blog.hu-n!

 

A CIVIL MÉDIA blog tartalma a magyar civiles think tank - magyarcivil.hu - anyagainak felhasználásával készült a jogtulajdonos engedélyével.

CIVIL TV

 

Egy olyan új média, amely képes országosan teríteni, szétszórni az információt és amelynek elérhetősége nem függ kábelszolgáltatók kegyétől.

Egy olyan új média, amely sok okostelefon kijelzőjén, számítógépes monitorokon és okostelevíziók képernyőin egyaránt megjeleníthető tartalmat közvetít. A CIVIL TV több mint webtelevízió, valójában közösségi együttműködésen és megosztáson alapuló, információt továbbító rendszer.

A CIVIL TV - elnevezést viselő információt továbbító rendszer - részeként működő több száz ministúdió készíti a központi anyagok felhasználásával a kép- és hanganyag valamint szöveg formájában megjeleníthető és megosztható tartalmakat. A CIVIL TV nem hierarchikus felépítésű média, értékalapú és érdekalapú együttműködés tartja össze és mozgatja az információ széles körben való szétszórásának, terítésének rendszerét.

A CIVIL TV olyan média, ahol a stúdiók függetlensége garantálja az alkotói és terjesztői szabadságot. Ez a megosztásos hírtévé, a CIVIL TV igazi küldetése.

A kábeltelevíziók csatornái nem érnek el minden településre. A kábelszolgáltatóktól függ, hogy hova jutnak el a független hírtelevíziók híradásaiból, műsoraiból megismerhető információk. A CIVIL TV stúdiói által készített tartalom viszont eljut a legtávolabbi pontra is, mert mindenhol, a legkisebb falvakban is van okostelefon, számítógép. A CIVIL TV hírblokkjai a választási időszakban is eljuttatják a megcélzottakhoz a számukra fontos, érdekes, egyébként pedig hiteles információt.


MAGYAR CIVIL MOZGALOM

 

A Magyar Civil Mozgalom - magyarcivil.hu - azoknak a magyar civileknek az akarati és cselekvési közössége, akik az alattvalói viszonyulás helyett a gondolkodás szabadságát választották. A Magyar Civil Mozgalom magyar civiljei olyan országot akarnak, ahol több a szabadság mint a kényszer és több a jó mint a rossz. Ahol van hitele a szónak. Ahol a JOBBAN TELJESÍTÜNK, JOBBAN ÉLÜNK, nem csupán propaganda, hanem megélhető valós állapot. Ahol a hatalom nem stadionokra és vezetők kedvteléseire költi a közpénzt, hanem gyógyításra és oktatásra. Ahol nem bűn a változáshoz vezető új utak, új megoldások keresése. Ahol a cél változatlanul egy olyan demokratikus jóléti rendszer elérése, amelyben természetes állapot a független polgári léthez tartozó szabadság és megélhetési lehetőség.

A MAGYAR CIVIL MOZGALOM ÜZENETE

 

EGY ÉLETED VAN ÉS EGY SZAVAZATOD.

ÁLLJ KI MAGADÉRT!

HIDD EL, HOGY JÁR NEKED:

JOBB ÉLET!
JOBB FIZETÉS!
JOBB NYUGDÍJ!
JOBB KORMÁNYZÁS!

ARRA SZAVAZZ AKI JOBBÁ TEHETI AZ ÉLETED!

A TE SZAVAZATOD DÖNTHET!

Kapcsolódj be a CIVIL TV információt továbbító rendszerébe ministúdióval, szereplőként, operatőrként, webtechnikusként.


LEGYEN SAJÁT STÚDIÓD! TÖRJ UTAT A MÉDIA VILÁGÁBA!

VÁLASSZ NEVET A STÚDIÓDNAK!


Oldd meg! Szervezd össze! Legyen aki a kamera elé áll és elmondja vagy kérdez. Legyen aki felveszi és legyen aki felteszi a YouTube-ra vagy más közösségi oldalakra. Készíts riportokat az alábbiakban megadott témák és kérdések felhasználásával.

Csinálj kép- és hanganyagot az alábbiakban olvasható tartalom felhasználásával. Díszlettel vagy díszlet nélkül. Fegyelmezetten vagy lazán. Fejből vagy papírról. Kezdheted okos telefonnal, lehetsz bemondó, riporter vagy operatőr vagy az aki felteszi a kész anyagot a netre. Használj segítséget a tartalmak megosztásához. Légy leleményes, hogy minél rövidebb idő alatt minél többen lássák stúdiód alkotásait, kép- és hanganyagait.

Mutasd meg a tehetségedet! Törj utat magadnak a média világába.

KÉSZÍTS RIPORTOT!


Szabadban vagy szobában. Díszlettel vagy díszlet nélkül. Te döntesz, a Te fantáziád, a Te tehetséged lesz látható.

TÉMA: Ki lenne alkalmas egyéni képviselőjelölt abban a választási körzetben ahol élsz?


Gondold végig, Te kit javasolnál, kire szavaznál szívesen! Volt tanáraid közül van olyan akit alkalmasnak találsz erre? Ha igen, akkor keresd meg, csinál vele interjút! Kérdezd meg Tőle, vállalná-e, hogy a térség egyéni képviselőjelöltje legyen! Ha igen, képviselőjelöltként mi az a 3 dolog, ami a programjában biztosan benne lenne?

Kérdezz meg ismerősöket, idegeneket, hogy számukra szimpatikus, alkalmas képviselőjelölt lenne!

Kérdezz meg másokat, például volt osztálytársaidat, ismerőseidet, idegeneket, hogy ők kit ajánlanának a térség egyéni országgyűlési képviselőjelöltjének, ki mellett kampányolnának.

Azokat keresd meg riportkészítés szándékával, akiknek a nevét többen is említették. Tőlük kérdezd meg, hogy vállalnák-e a jelöltséget, ha igen akkor mi számukra fontos, amivel kampányolnának?

A felvett anyagokat vágd meg, a részeket összeillesztve készíts érdekes, élvezhető videót, ami sokak számára érdekes lehet.

TÉMA: 100 ezer fős közvélemény-kutatás


Készíts riportokat, ismerőseiddel, idegenekkel, fiatalokkal, idősekkel, középkorúakkal a 100 ezer fős országos közvélemény-kutatásról.

Kérdezd meg, hogy egyetértenek azzal, hogy 100 ezer fős mintán végzett országos közvélemény-kutatás adjon válaszokat a magyar társadalmat érintő olyan kérdésekre, melyek a korrupciót érintik, illetve amelyek a korrupciós bírság bevezetésével elindítható jóléti fordulatról szólnak? A 100 ezer fős közvélemény-kutatás anyaga és kérdései elérhetők a tizkerdes.blog.hu alatt.

Az ottani kérdésekből emelj ki 5 vagy 10 kérdést és ezek vonatkozásában kérdezd meg, hogy riportalanyodnak mi a véleménye, álláspontja. Választhatód azt a módszert is, hogy az utcán leszólítasz idegeneket és tőlük kérdezed meg, hogy adott kérdésről mi a véleményük, igennel vagy nemmel válaszolnak.

Bárki számára feltehető kérdések:

 

Ön egyetért a korrupciós bírság bevezetésével, amiből befolyó költségvetési bevétel fedezné a minden nyugdíjasnak egységesen adható havi 20 ezer forintos nyugdíjemelést, a bér adómentességét 100 ezer forintig, az egészségügy helyzetének azonnali rendezését, az orvosok, ápolók, közalkalmazottak jelentős béremelését, összességében pedig a legalább 10 évig kitartó jóléti fordulatot?

Ön szavazna a korrupciós bírság bevezetésével finanszírozható jóléti fordulatot ígérő választási párt listájára és egyéni képviselőjelöltjére?

Ön támogatna szavazatával 2018-ban egy olyan kormányváltást, amelynek célja a korrupciós bírság bevezetése és a korrupciós bírságokból származó költségvetési bevétel révén finanszírozható jóléti fordulat, kedvezőbb életszínvonal és életminőség megteremtése?

Ön támogatná szavazatával annak a választási pártnak az egyéni képviselőjelöltjét és listáját, aki ígérete szerint kormányra kerülve létrehozná a Korrupcióellenes Hivatalt és bevezetné a jóléti fordulathoz szükséges bevételt biztosító korrupciós bírságot?

Ön akkor is támogatná a Korrupcióellenes Hivatal létrehozását és korrupciós bírság bevezetését, ha azt az Ön számára szimpatikus párt ellenzi?

 

Idősek, nyugdíjas korúak számára ajánlott kérdés:

 

Ön egyetért a korrupciós bírság bevezetésével, amiből befolyó költségvetési bevétel fedezné a minden nyugdíjasnak egységesen adható havi 20 ezer forintos nyugdíjemelést, a bér adómentességét 100 ezer forintig, az egészségügy helyzetének azonnali rendezését, az orvosok, ápolók, közalkalmazottak jelentős béremelését, összességében pedig a legalább 10 évig kitartó jóléti fordulatot?

Ön szavazna a korrupciós bírság bevezetéséből finanszírozható havi 20 ezer forint nyugdíjemelést ígérő választási párt listájára és egyéni képviselőjelöltjére?

Ön akkor is támogatná szavazatával a havi 20 ezer forintos - évi 240 ezer forintos - egységes nyugdíjemelést, ha azt az a párt ellenzi, amely mellett Ön elkötelezte magát?

 

Fiatalok, középkorúak számára:

 

Ön tudja pénzzel támogatni rászoruló nyugdíjas szüleit?

Ön szavazatával támogatná szülei, nagyszülei havi 20 ezer forintos nyugdíjemelését?

Ön a szülei érdekét nézve szavazna a havi 20 ezer forint nyugdíjemelést ígérő választási párt listájára és egyéni képviselőjelöltjére?

Ön akkor is támogatná szavazatával szülei, nagyszülei nyugdíjának havi 20 ezer forintos emelését, ha az a párt amely mellett elkötelezte magát vagy amelyik szimpatikus az Ön számára, ellenzi a nyugdíjak havi 20 ezer forinttal történő emelését?

 

A felvett anyagokat vágd meg, a részeket összeillesztve készíts érdekes, élvezhető videót, ami így a választás előtti időszakban sokak számára érdekes lehet. Ez olyan aktuális téma, amiből jó anyagot készítve nagy televíziók érdeklődését is felkeltheted! Légy ügyes, minél több megosztás révén, sok helyen láthassák stúdiód anyagait.

 


KÉSZÍTS VIDEÓT AZ ALÁBB SZÖVEGES ANYAGOK FELHASZNÁLÁSÁVAL!

Tégy róla, hogy sok helyen, sokan láthassák stúdiód anyagait.


KÖZPONTI ANYAGOK MINISTÚDIÓK SZÁMÁRA


Az alábbi szöveges anyagokat a Magyar Civil Mozgalom think tankje készítette. Az alábbi szöveges anyagok a jogtulajdonos hozzájárulásával felhasználhatók a CIVIL TV közösségi együttműködésen és megosztáson alapuló információt továbbító rendszerébe bekapcsolódó ministúdiók által készítendő kép- és hanganyagokhoz, videókhoz. A jogtulajdonos hozzájárulása a visszavonásig érvényes. Email: magyarciv@gmail.com


TARTALOMJEGYZÉK

 

NER - EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS KIREKESZTÉS
MAGYAR ÁLOM
ARANYÉVEK
HITÉT VESZTETT ORSZÁG
MAGYAR JÖVŐ
MIT AKARNAK A MAGYAR EMBEREK?
MIÉRT KELL EGYEZTETÉS A SOROS-TERV ÉRTELMEZÉSE ÜGYÉBEN?
IDEJE VAN A VÁLTOZÁSNAK
THINK TANK
KI LENNE ALKALMAS MINISZTERELNÖKNEK?
A MAGYAR VIDÉK ÚJ JÖVEDELEMFORRÁSA

 

NER - EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS KIREKESZTÉS

 

Sokakban - főként az idősek közül - rossz érzést hívott elő a nemzeti együttműködés rendszerének túláradó reklámozása, mivel találkoztak már hasonlóval. De az nem bizalmat, inkább félelmet gerjesztett. Amikor a hatalom szólít együttműködésre, abban meglapul a kirekesztés lehetősége is. Mert ha nincs együttműködés, abból kirekesztés lehet. Kirekesztés az adódó lehetőségekből, kirekesztés az előrelépésből, a jó álláshoz jutásból, a vállalkozói megrendelésekből.

Ami a magyar múltban és jelenben biztosan közös, az a félelem gerjesztése és a félelem fenntartása iránti ellenérzés és gyűlölet. Van akinek nem tetszik a rendszer amit a politika a nyakába sóz, de ettől még békés, normális életet akar élni.

A magyarok többsége nem akar közös ellenséget, sőt, harcot se akar a hatalom által éppen kijelölt ellenséggel. Békességet, félelem nélküli életet akar, azt, hogy tehesse a dolgát, boldoguljon, gyarapodjon.

Vannak idők, amikor összezártan kénytelen tűrni a kirekesztettek sokasága és csak gyűlik a feszültség. És amikor már nyitott a határ, akkor sokan nem tűrnek tovább. Pakolnak, hátrahagyva házat, hazát, és mennek az új világba, ahol olyan viszonyok között élhetnek, amire itthon is vágytak.

 

MAGYAR ÁLOM

 

Ma sok magyar ember fejében ott a kiűzhetetlen gondolat: mi miért nem vagyunk képesek arra mint az osztrákok? Most, amikor minden összejöhetne és szinte semmi nem sikerül. Szabadok vagyunk, függetlenek, a világ legerősebb katonai védőernyője nyújt biztonságot számunkra, tagjai vagyunk az európai elitklubnak, elérhető számunkra az EU 470 millió fős piaca, ám a jólét vonatkozásában szinte semmit nem jutottunk előre, sőt. Pedig most minden adott hozzá. Minden adott hozzá, hogy elérhető legyen az, hogy hasonló jólétben élhessünk mint a szomszédaink Ausztriában.

Magyarország olyan mértékű uniós támogatáshoz jut 2007 és 2020 között, ami az egykor a magyaroknak és osztrákoknak szánt Marshall-segély összegénél 8-szor nagyobb összegű támogatást jelent. Magyarország, a magyar nép számára a jelenlegi helyzet, a számunkra fontos tényezők kedvező együttállása egyszeri és valószínűen soha vissza nem térő lehetőséget jelent.

Mi kellene hozzá, hogy Magyarország magára találjon és megteremthető legyen a magyar emberek vágyai szerinti magyar jövő, a magyar álom? Egy olyan rendszer, amiben nem csupán a munka a cél, hanem a jólét eléréséhez szükséges értékteremtő képességet biztosító gazdasági fejlődés, olyan gazdasági teljesítmény létrehozása, ami lehetőséget biztosít a bérek, a nyugdíjak emelésére, az életszínvonal, az életminőség javítására.

Az már jó ideje látható, hogy Orbán illiberális munkaalapú rendszere nem képes többre. Orbán rendszeréből nem hozható ki több ennél a rossz életszínvonalnál, mert az adórendszer, az elvonások, a szabályozás, az egész rendszer erre van beállítva. Az pedig nem fogadható el, hogy nincs alternatíva, nincs program, ami jobbat hozna Magyarországnak és a magyar embereknek mint amit Orbán illiberális munkaalapú rendszere nyújtani tud. És sokáig nem lehet hazudni azt, hogy minden jobb lett, amikor a valóság ennek az ellenkezője. Mert hiába az utcát ellepő, a rádióból, televízióból ömlő propaganda, hogy sikerország lettünk, hogy évről évre magunkat múljuk felül, ez semmit nem változtat a létező nyomoron, a megélt szegénységen, a komor tekintetekben megbúvó kilátástalanságon.

Orbán kormányzásának 6 éve alatt a magyar gazdaság a térség talán leggyengébb gazdasága lett. Versenyképességben és szinte mindenben az utolsók vagyunk a térségben. Nem futja rendes béremelésre, rendes nyugdíjemelésre. A magyar történelem során még egyetlen vezetőnek, egyetlen kormánynak, hatalomnak sem állt ennyi pénz a rendelkezésére mint a mostani kormánynak, a mostani miniszterelnöknek, hogy a magyar emberek igényei szerinti jövőt teremtsen.

A valamikor nekünk szánt Marshall-segélynél jóval nagyobb mértékű támogatást kapunk, hogy felzárkózzunk a fejlett államokhoz és nálunk is megteremthető legyen a nyugati életszínvonal, a nyugati jólét. Orbán kormányával szemben elvárás volt, hogy teljesítse történelmi küldetését és megteremtse a hatalmas összegű támogatásból a jólét gazdasági alapjait Magyarországon. Úgy, mint ahogyan Ausztriában csinálták. Sem a most élő magyarok, sem az utókor nem fog felmentést adni a mostani vezetőknek, ha ezt a hatalmas összeget, a nemzet pénzét nem jólétet hozó gazdaságfejlesztésre fordítják. Főként nem, ha a nemzet pénzét csalárd módon saját jólétük megteremtésére fordítják.

 

ARANYÉVEK

 

2014 és 2020 között 30 milliárd euró uniós támogatás jön Magyarországra, ami a magyar GDP 30 %-a. Ennyi pénzből okos gazdaságpolitikával, a nagyléptékű fejlődésre kidolgozott tervek megfinanszírozásával, a korrupciós csatornák elzárásával, az ugrásszerű gazdasági növekedést eredményező projektek uniós támogatásával megteremthető lenne a magyarországi jólét gazdasági alapja.

2020-ban véget érnek az aranyévek! Addig kell elvégezni a történelmi küldetést és megteremteni a jólétet hozó jövő alapjait.

A magyar történelem során még egyetlen vezetőnek, egyetlen kormánynak, hatalomnak sem állt ennyi pénz a rendelkezésére mint a mostani kormánynak, a mostani miniszterelnöknek, hogy a magyar emberek igényei szerinti jövőt teremtsen.

A mostani helyzet rendkívüli. Rendkívüli lehetőség, ami valószínűen soha nem ismétlődik a magyar történelemben.

Ennyi pénzből 30 komplett autógyárat vehetne Magyarország, 30 olyan komplett autógyárat mint pl. a kecskeméti Mercedes gyár. Sem a most élő magyarok, sem az utókor nem fog felmentést adni a mostani vezetőknek, ha ezt a hatalmas összeget, a nemzet pénzét nem jólétet hozó gazdaságfejlesztésre fordítják.

A valamikor nekünk szánt Marshall-segélynél jóval nagyobb mértékű támogatást kapunk, hogy felzárkózzunk a fejlett államokhoz és nálunk is megteremthető legyen a nyugati életszínvonal, a nyugati jólét.

A mostani kormány el nem hárítható felelőssége, hogy teljesítse történelmi küldetését és megteremtse a hatalmas összegű támogatásból a jólét gazdasági alapjait Magyarországon. Úgy mint ahogyan Ausztriában csinálták.

 

HITÉT VESZTETT ORSZÁG

 

A magyar emberek hitét, bizalmát és már a türelmét is felemésztette rendszerváltás óta eltelt 26 év.

Az embereknek végképp elegük lett a nyomorgásból, létbizonytalanságból, egy jóval biztonságosabb, kiszámíthatóbb életet, egy jobb életet szeretnének.

A magyar emberek számára a saját sorsuk alakulása a fontos, az, hogy van-e állásuk, tudják-e fizetni a csekkeket, futja-e a rezsire, élelmiszerre, ruhára és főként a gyerekek ellátására.

Ha itthon nem nyílik erre mód, akkor elhagyják az országot, mint tették ezt a hazautalt pénz mértékéből következtethetően már több mint 1 millióan.

Ha rövid idő alatt nem változik a helyzet, nem válik láthatóvá egy gyors javulást hozó perspektíva, akkor kiüresedik az ország, a munkaképes magyarok jelentős része külföldön keresi boldogulását, de ami ennél is nagyobb baj, nem is tervezi hazatérését.

Ahhoz, hogy a magyar emberek által elvárt javulás legyen, rendszert és kormányt kellene váltani, mert Orbán rendszeréből nem hozható ki több ennél a nyomorgós életszínvonalnál, mert az adórendszer, az elvonások, a szabályozás, a gazdaságszervezés, tulajdonképpen az egész rendszer erre van beállítva. Ezzel a rendszerrel, ezzel a kormánnyal sem a közeli, sem a távoli jövőben nem lesz jobb élet Magyarországon.

2018-ban dönthetnek róla a magyar választók, hogy folytatódjon ami van vagy legyen változás.

 

MAGYAR JÖVŐ

 

Van egy csodálatos országunk, mi meg magyarok olyanok vagyunk amilyenek. Az elmúlt 26 évben szinte minden bejött amit akartunk és szinte semmi nem sikerült, ami jobbá tehette volna a magyar emberek többségének életét.

Tagjai vagyunk a világ legerősebb katonai szövetségének, tagjai lettünk az Európai Uniónak, temérdek pénz kapunk az ország felzárkóztatására, a magyar emberek életszínvonalának javítására.

Most már csak nyugodt, biztonságos megélhetés kellene, olyan kiszámítható biztonságos élet, aminek nem része a nyomor és a nélkülözés.

Hiába a tengernyi pénz, a szinte elkölthetetlen mértékű támogatás, mi inkább vergődünk mint szárnyalunk, és több millió magyar ember a biztos megélhetés helyett inkább túlélési gyakorlatnak gondolja az életét. Pedig most minden adott hozzá, hogy teljesüljön a magyar himnuszból a " Hozz rá víg esztendőt " óhajunk.

Mi kellene hozzá, hogy megteremthető legyen a magyar emberek vágyai szerinti magyar jövő?

Egy olyan rendszer, amiben nem csupán a munka a cél, hanem a jólét eléréséhez szükséges értékteremtő képességet biztosító gazdasági fejlődés, olyan gazdasági teljesítmény létrehozása, ami lehetőséget biztosít a bérek, a nyugdíjak emelésére, az életszínvonal, az életminőség javítására. Ami most van, a munkaalapú illiberális rendszer alkalmatlan erre.

 

MIT AKARNAK A MAGYAR EMBEREK?

 

A magyar emberek nem akarnak sokat, csupán normális életet. Nem kell külön definiálni mi értendő ez alatt, hiszen 26 éve ezt ígéri a politika. Keveseknek teljesült, a többségnek csak ígéret maradt. Ezért tartják a magyarok eldobható 26 évnek a rendszerváltás óta eltelt időt.

Mit akarnak a magyar emberek? Azt akarják, ha annyit dolgoznak mint nyugaton, akkor annyi bért kapjanak érte és úgy élhessenek mint nyugaton. Ha nyugaton adómentes a megélhetéshez szükséges jövedelem, akkor itt is az legyen.

Az egyszerű dolgos magyart nem érdekli az ideológia, a keleti nyitás, a munka fétise, nem hatnak rá a fennkölt szólamok. Egyszerűen jólétben szeretne élni és azt akarja, hogy fizessék meg a munkáját, ne szedjék el tőle ami az övé 46-féle új adóval, hogy majd stadiont építenek neki.

Mit akarnak a magyar emberek? Azt, hogy aki rendesen dolgozik, annak ne legyen gond a megélhetés, egy ruhadarab megvásárlása, vagy az, hogy hétvégén vendéglőbe mehessen a család és élvezhesse az élet apró örömeit. Egyszerű, teljesíthető vágyak, igények.

Ahhoz, hogy ezt elérjük megvan a fedezet, sőt az erre valónál jóval nagyobb összegű uniós támogatás. Az osztrákok ennél kevesebb pénzből pár év alatt virágzó gazdaságot ás jólétet teremtettek.

 

MIÉRT  KELL  EGYEZTETÉS  A  SOROS-TERV  ÉRTELMEZÉSE  ÜGYÉBEN?

 

A Fidesz támogatói levelet kaptak, hogy a csatolt csekk segítségével hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a Fidesz sikeresen tudja megvívni az előtte álló időszak politikai küzdelmeit. És a fő feladat, hogy Soros György tevékenységével szemben most mindennél fontosabb megvédeni Magyarországot, azért, hogy valóban magyar ország maradjon.

Az, hogy pénzt gyűjtenek nem téma, bár ezért a kétfarkú kutyásokat meg másokat is megszóltak, de ez nem oszt, nem szoroz. Az már inkább, hogy ők mint párt akarják megvédeni az országot! Kitől, mitől? Jó, írják Sorostól, de hogyan akarják megvédeni, mi a látható, várható veszély, mi történne ha nem lépnek közbe és mi nem történik ha ők közbelépnek?

Az a feltevés jelenti a veszélyt, hogy állítólag a Soros az Unió közbenjárásával ide akar telepíteni migránsokat? Jó, higgyük el, de mutassanak egy migránst, aki itt maradna, aki nem akart tovább állni Németországba vagy Ausztriába! Hol találna Soros vagy az Unió olyan migránst, akik Németország meg Ausztria helyett Magyarországot választaná? De igazából nem is ez ám a fő kérdés, mert erről lehetne vitázni, le lehetne rendezni indulatok nélkül, hanem az, hogy normális dolog az amúgy is kettéosztott országot ilyen műbalhéval még jobban egymás ellen hergelni?

Kinek jó és miért, hogy ezzel riogatják a népet? Ha meg a kormány úgy gondolja, hogy meg kell védenie az országot, akkor tegye a dolgát és ne magyart uszítson magyar ellen a Soros-tervre hivatkozva! De előtte még szülessen válasz arra a kérdésre, hogy Magyarország miért a V4-ekkel együtt, miért olyan országokkal közösen lép fel és tiltakozik a kvóta ellen, akik a migránsútvonal szempontjából nem határállamok? Magyarország miért nem élt, miért nem él a migránsútvonal szempontjából határállami státuszával hasonlóan mint Olaszország vagy Görögország, amely kizárja, hogy még ezen felül kvóta alapján migránsokat kelljen befogadni, akár az eljárás lefolytatása idejére és céljából? És ez nem Sorostól függ, ez nem Soros ügye!

Félreértés ne essék! Senki nem támadja a kerítést, legfeljebb olyan oldalról kerül néha szóba, hogy ennyiből ezüstözött huzalból, arany oszlopfőkkel is készülhetett volna. Megvan a kerítés, kívül tartja a migránst, van élőerős védelem. Aki meg kerítést bontana az a magyarok többségével találná szembe magát. Ez így már beállt állapot, ezért nem is téma. Akkor meg mire jó ez a hergelés, kinek az érdekét szolgálja?

Már olyan hőfokra izzították ezt a témát, hogy nem kerülhető meg a Soros-terv értelmezésének, egyáltalán létezésének tisztázása, mert ezt a zaklatott, felhergelt, hevült állapotot, ami most van Magyarországon nem lehet hosszú ideig fenntartani. Az alapkérdés pedig az, hogy bemondásra, sajátos értelmezésre és vélt, rejtett összefüggésekre alapozva és hivatkozva hadba hívható-e a magyar társadalom? Kimaradhat a higgadt értékeléshez szüksége lépés, az egyeztetés a Soros-terv létezése valamint értelmezése tekintetében?

Az egyik érvelés a tévedhetőségre alapozza az értelmezés egyeztetésének szükségességét. Ha a kormányfő és a kormány tagjai egységesen téves adatokat közöltek arról, hogy hány ember dolgozik és fizet Magyarországon a bére után adót, akkor miért ne fordulhatna elő az, hogy hasonlóan egységesen tévednek a Soros-terv pontosabban a Soros-tervként emlegetett publikációk, nyilatkozatok értelmezése tekintetében.

A másik érvelés pedig az, hogy amennyiben létezne a kormány által körülírt Soros-terv, még inkább szükséges lenne az egyeztetés, mert ha valóban az lenne igaz amit a magyar kormány állít, akkor az szemben áll az Európai Unió és Magyarország érdekeivel. Amennyiben a megoldás a fontos és nem a balhé, akkor nem lehet elkerülni, átugrani az egyeztetés folyamatát.

Aztán itt van az ismétlődő felvetés, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök 10 vagy 20 évvel ezelőtt merőben mást mondott és más volt az álláspontja. Fiatal politikusként vérét adta volna a liberalizmusért, most meg legádázabb ellensége. Sorossal való viszonya több mint baráti volt, Soros pénzén tanult és élt Londonban családjával, most pedig háborút indított Soros ellen. Akkor Orbán számára a haladást a nyílt társadalom eszméje jelentette, most pedig mint a legfőbb végrehajtó hatalom első embere, minden lehetséges módon küzd ellene. És persze adódik a kérdés: ha Orbán ekkorát változott az évek alatt, miért ne változhatna Soros is? Ezért tőle, személyesen kell megtudni, mi a mostani, jelenlegi álláspontja, és az alapján kell megítélni. Mint ahogyan Orbánt se az évekkel ezelőtti álláspontja alapján ítéli meg, hanem az alapján, hogy most mit mond, most mi az álláspontja, véleménye.

Na és persze többen hangoztatják azt is, hogy a Soros-terv csupán fedősztori, hogy elvonja a figyelmet a valós állapotokról, na és persze legyen egy olyan közös ügy, ami alapján a választás előtt valamilyen egység hozható létre.

Ami viszont tény, hogy a nemzeti konzultációs kérdőíven olvasható idézetek Soros Györgytől származnak. Ugyanakkor Soros György önmaga jelentette be, hogy felülvizsgálta álláspontját az EU és Törökország megállapodása után. Az nem fogadható el, hogy Soros György megváltoztatta álláspontját, nézetét? Az viszont elfogadható, hogy Orbán Viktor a harcos liberális, a Liberális Internacionálé alelnöke megváltoztatta nézetét, álláspontját és átállt a másik oldalra, a liberálisok legádázabb ellensége, az illiberalizmus élharcosa lett és kormányfőként az illiberális demokrácia érvényesítése mellett áll ki?

Azt meg be kellene látni, ha létezik a Soros-terv, akkor sem a nemzeti konzultáció, sem a plakáterdő nem fogja megállítani. Ha létezik Soros-terv, akkor Sorossal kell tárgyalni róla, őt kell lebeszélni a terv végrehajtásáról.

Ha meg nem létezik a Soros-terv, az csupán a kreatív magyar elme, a csapongó képzelet szüleménye, akkor pedig Sekszpír után szabadon, ez csupán sok hűhó a semmiért.

Azért sem kerülhető meg a Soros-terv értelmezésének tisztázása, mert ezt a zaklatott, felhergelt állapotot, ami most van Magyarországon, nem lehet hosszú ideig fenntartani.

Ki kell jelölni civilekből azt a küldöttséget, aki találkozót kér Soros Györgytől a Soros-terv értelmezésének, de főként a Soros-terv alapjaiként emlegetett írások, nyilatkozatok értelmezésének egyeztetése céljából, azért, hogy magától Soros Györgytől hallja, hogy mi a valóság. A küldöttség tagjaira a Magyar Civil Mozgalom tesz javaslatot. A küldöttségben lesz jogász, történész, politológus, publicista.

A küldöttség feladatát elvégezve jelentést készít, majd azt egy nemzetközi sajtótájékoztatón ismerteti, egyben megküldi a magyar kormánynak. Amennyiben a kormány igényt tart rá, a kormány képviselőjének is helyet kell adni a küldöttségben. A jelentésről rövid összefoglaló is készül, amely felkerül a világhálóra, közösségi oldalakra, a teljes változat pedig elérhető lesz a média számára.

A Soros-terv értelmezésének egyeztetése, majd utána az erről készült jelentés tisztázhatja mi a valós helyzet, ami egyben véget vethet a Soros-terv különböző értelmezéséből kialakult viszálynak és társadalmi feszültségnek is.

 

IDEJE VAN A VÁLTOZÁSNAK

 

Úgy tudjuk, hogy az új 68 ezer férőhelyes Puskás stadion 190 milliárd forintba fog kerülni. Most készült el az Atletico Madrid új 73 ezer férőhelyes stadionja, szakemberek szerint Európa legmodernebb stadionja, a legmodernebb világítással, 3 ezer fős parkolóval egy csomó kiszolgáló létesítménnyel, plázákkal, magyar pénzbe átszámítva 70 milliárd forintért. Az új Puskás stadion kevesebb férőhellyel és létesítménnyel, valószínűen kevésbé nívós és modern színvonalt képviselve ennek közel a háromszorosába fog kerülni. Nem véletlenül mondják sokan, hogy nálunk sok beruházás a háromszorosába kerül, de ezért háromszor annyi minden is épülhetne.

Az egyszerű magyar ember azt kérdezi, hogy neki miért kell nyomorogni akkor, amikor ilyen túlköltekezés van? Miért kell 4 hónapot, 6 hónapot várni szakorvosi ellátásra? Ilyen a Kádár-rendszer alatt se volt! Miért nem jut pénz CT-re, várólisták rövidítésére, orvosok ápolók megfizetésére, gyógyszerek támogatására, oktatásra, amikor ilyen pénzszórás van? A korrupciós bírság bevezetése erre jelent megfelelő választ. A korrupcióval, túlszámlázásokkal, csalással lenyúlt közpénzt visszaszedi a Korrupcióellenes Hivatal és azt az új kormány jóléti intézkedésekre fordítja. De ehhez kormányváltás kell.

Az Orbán-kormány nem törődik a magyar emberekkel, nem érdekli őket a magyar emberek sorsa, nyomora, gyógyítása, a magyarok elvándorlása. Az a kormány, akinek a saját kedvtelése fontosabb mint a magyar emberek gyógyítása, ne akarjon újabb 4 évig kormányozni. Egy új stadion ára 9 milliárd forint, ahol hetente pár száz ember látogatja a mérkőzést. Ma Magyarországon 60 db CT hiányzik, 60 db CT kellene a hatékony gyógyításhoz. 2 stadion ára.

Egy kiváló minőségű CT ára 300 millió forint. Egy stadion ára fedezte volna 30 db CT beszerzését. 2 stadion árából megvásárolható lett volna az a 60 CT, ami jelenleg hiányzik a magyar egészségügyből, mert a CT-k árából stadionokat építettek. A több millió magyar ember gyógyításához nagyobb szükség lett volna a 60 CT készülékre mint a pár száz embernek épített méregdrága stadionokra. De az Orbán-kormányt nem érdekli a magyar emberek sorsa, stadionokra, luxusberuházásokra költi a közpénzt. Az egészségügy összeomlóban, az oktatás szétesőben.

Amikor azt hinnénk, hogy már nem érhet bennünket meglepetés, megint jön valami olyan döbbenetes, amitől szólni se tudunk. Ilyen a hajdúhadházi fizetős játszótér esete, ahol a fideszes polgármester a környék szegény gyerekeitől 500 forintot kér az uniós pénzből épített játszótér napi használatáért. A környéken lakók közül akinek van munkája az közmunkás, havi 50 ezer forintos jövedelemmel. Nekik 500 forint hatalmas összeg, abból egész napra megveszik a tejet meg kenyeret, hogyan lennének képesek 500 forintot fizetni 1 gyerek után 1 napra, hogy a közpénzből épült játszótéren játszhasson. Ahol 4 gyerek van, ott 2000 forint lenne a játszótér használatának napi díja. Döbbenetes. Ideje van a változásnak.

 

 

THINK TANK

 

A WIKIPÉDIA szerint a think tank egy olyan agytröszt, amely stratégiai, taktikai elemzéseket készít, kreatív anyagokat dolgoz ki, népszerűséget kimutató felméréseket végez. Magyarra és érthető változatra lefordítva, egy olyan szellemi műhely, tudásközpont, amely képes kidolgozni azokat a megoldásokat, amivel egy párt a népszerűségi listán az élre tud kerülni, amivel választást tud nyerni. A think tanket lehetne választási agytrösztnek is nevezni, hiszen a politikában mindig a választás megnyerése a tét.

A Fidesz azért képes uralni a politikai teret és terepet, mert van olyan think tankje, amely képes kidolgozni azokat a megoldásokat, anyagokat, melyek felhasználásával folyamatosan vezeti a népszerűségi listát. A Fidesznek komoly stábja, szellemi műhelye van erre, sőt saját közvélemény-kutató csapata, ahol hetente mérik az új anyagok és megoldások hatékonyságát, választókra gyakorolt hatását.

Az ellenzék már akkor elvesztette a Fidesszel szembeni versenyt, amikor nem hozta létre saját think tankjét, hanem maradt a hagyományos módszereknél. Az ellenzéki pártoknak nincs think tankjük, ez látszik a népszerűségi mutatóikon is. Néha csak a naivitással jellemezhető stratégiai fordulatok és lépések kevésnek bizonyulnak a Fidesz think tankjével szemben. A Fidesz kreatív megoldásai, például a rezsicsökkentés, szlogenjei, például a Jobban teljesítünk, hozták az eredményt. A Fizessenek a gazdagok mszp-s szlogen nem hozta lázba a választókat. Egyedül a 13. havi nyugdíj ígérete hozott némi lendületet, amit aztán az MSZP környéki, nyugdíjemelést ellenző tanácsadók nyilatkozatai, megszólalásai erőtlenné tettek. Másrészt a Fidesz napok alatt devalválta ennek súlyát és főként hitelességét azzal, hogy az MSZP kormányon elvette a 13. havi nyugdíjat ahelyett, hogy a bankokat adóztatta volna meg, hogyan lehetne most hinni nekik.

Az ellenzéki pártoknak nincs think tankjük, de ellenzéki oldalon van egy think tank, egy választási agytröszt vagy inkább szellemi műhely, amely kidolgozta a kormányváltó megoldást. A Magyar Civil Mozgalom - magyarcivil.hu - kereteiben, körében létezik az a think tank, szellemi műhely, ami képes felvenni a versenyt. Ez a think tank tudja, hogyan lehet győzni a választáson, hogyan lehet megcsinálni a kormányváltást.

 

KI LENNE ALKALMAS MINISZTERELNÖKNEK?

 

A 2018-as választás előtt fél évvel az egyik gyakori kérdés, hogy ki kivel működik majd együtt a pártok közül, a másik, hogy kik lesznek miniszterelnök-jelöltek. Az eddig elhangzott nevek, a már kiválasztott jelöltek nem villanyozták fel a választókat, ettől nem ugrott meg a pártok közvélemény-kutatók által mért népszerűsége. Olyan személy pedig nincs akit az egész ellenzék vagy az ellenzék túlnyomó többsége elfogadna miniszterelnök-jelöltnek.

De valójában milyen elvárások támaszthatók egy miniszterelnökkel szemben, ki lenne alkalmas kormányfőnek? Ez azért is fontos kérdés, mert a Fidesz hatalmon maradása, hatalmon tartása mellett érvelők első számú indoka az, hogy ellenzéki oldalon nem tudnak kiállítani olyan jelöltet miniszterelnöknek, aki paritásban lenne Orbán Viktorral, méltó kihívója lenne a jelenlegi kormányfőnek.

A magyar civiles think tank elemzése szerint politikai vonalon nem lehetne olyan személyt találni, akivel szemben vélt vagy valós ügyeket felvonultatva, a jelenlegi médiaviszonyok között ne működne a karaktergyilkosság. Az egyébként alkalmas jelölt felépítésére nem nyílna mód, nevének harmadszori említése után már a totális támadással szembeni védekezéssel kellene foglalkozni. Hasonló folyamat menne végbe, ha gazdasági vonalról jönne jelölt akkor is.

Több portálon is foglalkoztak már ezzel a témával, külön említve, hogy az MSZP számára készített kutatásból az derült ki, hogy a választók többsége, konszenzusra hajlamos, higgadt, megfontolt, párbeszédre képes, joviális karaktert szeretne látni a kormányfői poszton. A magyar civiles think tank szerint a tudomány világából, egyetemi oktatók köréből kellene keresni alkalmas jelöltet, akit múltja alapján nehéz lenne támadni, másrészt szakértelem vonatkozásában is nehéz lenne fogást találni rajta. Jogász vagy közgazdász lehetne az alkalmas jelölt, de inkább közgazdász, aki a gazdasági fejlődés, gazdaságszervezés terén rendelkezik tudományos, kutatói múlttal és társalgási szinten beszél angolul, esetleg még más idegen nyelven is.

Előbbiekben megfogalmazott elvárásokat figyelembe véve a magyar civiles think tank 5 fős listát állított össze, amelynek első helyén Dr. Magas István 65 éves közgazdász professzor, egyetemi tanár áll. A sokak által szimpatikusnak tartott, határozott fellépésű, megnyerő modorú, kiváló diplomáciai érzékkel rendelkező közgazdász professzor felsőfokon beszél angol, orosz, francia és spanyol nyelven. A magyar vízilabda válogatott játékosaként ezüstérmes volt az 1972-es olimpián. Szakterülete a gazdasági fejlődés. Rajta nehéz lenne fogást találni.

Az említett 5 fős listán még négy hasonló kvalitású személy szerepel. Dr. Magas István nevének említése csupán annak igazolására szolgál, hogy a tudomány, az oktatás világában található alkalmas miniszterelnök-jelölt. Az öt jelölt közül biztosan lenne aki felkérés esetén vállalná, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje legyen vagy akár egy választási párt indulása és győzelme esetén vállalja egy szakértői kormány vezetését.

Egy szakértői kormánynak két év alatt meg kellene valósítani az illiberális rendszer átállítását, egy a demokratikus normák szerint működő rendszer jogi és intézményi kereteinek kialakítását valamint a magyar gazdaság felzárkózó pályára állítását.

A magyar civiles think tank új választási törvényre vonatkozó koncepciója szerint 250 főre kell növelni az országgyűlési képviselők számát. Ebből 100 fő egyéni körzetben induló képviselő lenne, akiket a 100 egyéni körzetben egyfordulós választással választanak meg. A listás képviselői helyek száma 100 főre nő, a bejutási küszöb marad 5 %. 50 parlamenti képviselői hely pedig az egyéni jelöltekre leadott szavazatok országos összesítése alapján kerül elosztásra, itt nincs küszöb. Egy másik változat szerint 100 fő egyéni körzetben induló képviselőt kétfordulós választás során választanának meg, 150 fő pedig listás helyről jutna be a parlamentbe, a bejutási küszöb 4 % lenne.

 

A MAGYAR VIDÉK ÚJ JÖVEDELEMFORRÁSA

 

A magyar vidék egyik új és fő jövedelemforrása a külföldi prostitúció lett

Azt mondják, hogy közel 1 millió munkahelyet teremtettek, de nem látni, hogy hol. Mert vidéken nem nőtt a munkahelyek száma, pedig ott lenne igazán szükség rá. A magyar vidéket meghatározóan a prostitúció tartja el. Hamburgban és a kisebb kikötő városokban, de Berlinben is a prostituáltak kétharmada magyar. Főként Borsodból, Nyírségből, de alföldi és dunántúli településekről is sokan mennek ki Németországba, Svájcba, Hollandiába, más nyugati országokba, hogy ott árulják a testüket, mert csak ebből lehet pénzt teremteni a megélhetéshez. Vidéken nincs munkahely, segélyt már nem adnak. Aki nem akar éhen halni annak lépni kell. Lehet választani, prostitúció külföldön vagy közmunka.

Ami lényeges különbség, hogy a prostitúció folyamatos jövedelmet biztosít, közmunka meg csak pár hónapon keresztül van. A prostitúcióval keresett pénzt utalják haza külföldről, hogy az itthon lévőknek legyen miből megélni. Ilyen lett a kereszténységre épülő illiberális munkaalapú rendszer vidéki modellje.

Becslések szerint több százezer magyar prostituált dolgozók külföldön, hogy a megélhetéshez szükséges jövedelmet biztosítsa itthon lévő családjának. Ők a statisztika szerint magyarországi foglalkoztatottnak számítanak, mert aki külföldön dolgozik, de a háztartása Magyarországon van, az a statisztika szerint hazai foglalkoztatottnak számít. Így jön ki az, hogy már 4,4 millióan dolgoznak Magyarországon. Feltételezve, hogy a Londonban dolgozó magyar altatóorvosnak, a Berlinben mosogató magyar bölcsésznek, a Hamburgban a bájait áruló nyírségi örömlánynak és a többi külföldön dolgozó magyarnak Magyarországon van háztartása, a statisztika szerint ők magyarországi foglalkoztatottak. Ugyan nem fizetnek adót és járulékot Magyarországon, de a statisztikában magyarországi foglalkoztatottként tartják őket nyilván.